Premierul Gordon Brown a spus vineri, citat de Reuters, ca va face totul sa asigure ca Marea Britanie va avea un guvern "puternic si stabil", dupa alegerile in care niciun partid n-a obtinut majoritatea necesara formarii guvernului. Pe de alta parte, liderul liberal-democrat, Nick Clegg, sustine ca Partidul Conservator, care a obtinut cele mai multe voturi si locuri in parlament ar trebui sa caute aliati pentru formarea guvernului.

Brown a anuntat ca i-a cerut Secretarului de Cabinet, veteranul administratiei britanice, sa aranjeze sustinerea tuturor partidelor care ar putea fi implicare in discutii privind o posibila coalitie de guvernare.

"Este datoria mea ca prim ministru sa iau toate masurile necesare pentru a asigura ca Marea Britanie are un guvern puternic si stabil", a declarat Brown, potrivit Reuters.

Insa liderul liberal-democratilor pare sa aiba o alta parere. Nick Clegg crede ca partidul care a obtinut cele mai multe voturi si locuri in parlament, Conservatorii, ar trebui sa caute crearea noului guvern.

"In aceasta dimineata parea ca Partidul Conservator are cele mai multe voturi si cele mai multe mandate, desi nu are majoritate absoluta, si de aceea cred ca Partidul Conservator trebuie sa demonstreze acum ca e capabil sa incerce o guvernare in interesul national", a spus Clegg.