Europarlamentarul Nigel Farage, fost lider UKIP – al patrulea partid ca reprezentare din Marea Britanie - a fost implicat intr-un accident de avion in aceasta dimineata, relateaza site-ul ukip.org. El si pilotul avionului se aflau la bordul unei aeronave usoare. Presa britanica scrie ca Nigel Farage este in afara oricarui pericol.

Avionul avea ancorat de coada un banner publicitar, care facea reclama partidului in ziua in care Marea Britanie isi alege un nou Guvern si, posibil, un nou prim-ministru. Banner-ul s-a incolacit de coada si nava a cazut. Cei doi incercau un zbor deasupra circumscriptiei electorale unde Farage candideaza.

Cei doi au fost transportati cu ambulanta la spitale diferite: Nigel Farage la Spitalul Horton din Branbury si pilotul – la spitalul Walsgrave din Coventry. Purtatoarea de civant UKIP a declarat pentru HotNews.ro ca pilotul a fost transportat la un alt spital din cauza ca a suferit afectiuni diferite. Pilotul a fost mutat apoi cu elicoterul la spitalul John Radcliffe din Oxford.

UKIP este un partid de extrema-dreapta, care s-a remarcat prin atitudinea anti-UE, militand pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. In ultimii ani, liderii UKIP, inclusiv Nigel Farage, s-au remarcat prin atitudinea anti-imigratie, opunandu-se venirii est-europenilor in Regat.