Celebrul arhitect brazilian Oscar Niemeyer a implinit 102 ani, facand ceea ce stie mai bine: lucrand la proiectele sale in loc sa cugete la varsta sa remarcabila, transmite AFP. "Sa faci 102 ani este o prostie. Nu e nimic de sarbatorit", a spus Niemeyer.

Niemeyer, care s-a nascut in 1907 in Rio de Janeiro, a realizat designul mai multor cladiri celebre din Brazilia intre care Sambodrom-ul din Rio, cladirea Muzeului de Arta Contemporana Niteroi si multe dintre imobilele futuriste din capitala Brasilia.

Intrebat ce crede despre situatia actuala a Braziliei, Niemeyer a spus ca este "mai mult egalitara in prezent, dupa ce un fost muncitor a ajuns la putere", referindu-se la actualul presedinte al tarii, fostul lider de sindicat si otelar Luiz Inacio Lula da Silva.

AFP precizeaza ca, desi inaintat in varsta, Niemeyer continua sa-si afiseze dragostea pentru viata: fumeaza trabucuri, "un obicei vechi pe care il cultiv cu multa placere". In urma cu 4 ani, el s-a insurat cu secretara lui, o femeie in varsta de 60 de ani.

AFP vorbeste si despre problemele de sanatate ale lui Niemeyer, care a fost spitalizat timp de trei saptamani, pentru a fi operat la vezica biliara. De asemenea, doctorii i-au indepartat o tumoare de pe colon. "Nu ma tem de moarte", a spus el, citat de cotidianul O Dia.

Vezi aici cum si-a sarbatorit aniversarea celebrul arhitect brazilian.