Barbatul care l-a agresat duminica seara pe premierul italian Silvio Berlusconi i-a cerut scuze pentru gestul sau “superficial, las si necontrolat”, au anuntat avocatii lui Berlusconi, citati de AP.

Un judecator urmeaza sa decida daca Massimo Tartaglia, in varsta de 42 de ani, care a avut in trecut probleme psihice, va fi internat intr-un spital de psihiatrie. In asteptarea deciziei, barbatul este retinut si a fost interogat marti la inchisoarea San Vittore din Milano.

Silvio Berlusconi, in varsta de 73 de ani va ramane in spital cel putin pana miercuri si isi va anula probabil toate actiunile sale publice programate pentru Craciun, potrivit medicilor.

De pe patul de spital, premierul italian le-a multumit celor care i-au trimis mesaje de solidaritate si i-a indemnat sa isi patreze calmul.

"Dragostea va castiga intotdeauna in fata geloziei si a urii", a spus liderul italian pe pagina de internet a partidului sau.

Silvio Berlusconi a fost transportat de urgenta la spital duminica seara, dupa ce un barbat l-a lovit peste fata cu un obiect dur, in timpul unui miting electoral desfasurat la Milano. In urma loviturii, Berlusconi a cazut la pamant, fiind evacuat imediat, la bordul unei masini, de membrii anturajului sau.

Potrivit medicilor, Berlusconi are nasul rupt, doi dinti rupti si o taietura pe fata.