O tanara de 20 de ani a fost ucisa cu pietre, in Somalia. Femeia divortase si era acuzata de adulter, fapta pentru care a fost lovita cu pietre pana la moarte, in fata unei multimi de aproximativ 200 de persoane, informeaza BBC.

Un judecator al grupului al-Shabab, care controleaza o mare parte a sudului Somaliei, a declarat ca tanara avea o relatie cu un barbat necasatorit, de 29 de ani, cu care ar avea un copil. Prietenul fetei a fost pedepsit cu 100 de lovituri de bici. Femeia a fost dusa intr-o piata publica, ingropata pana la brau, dupa care a primit lovituri repetate cu pietre. Pedeapsa pe care a primit-o femeia nu este singulara, scrie presa occidentala, care informeaza ca al-Shabab a mai ucis in acest mod cel putin o fata.

Linia dura a islamistilor din Somalia a impus o interpretare stricta a legii islamice, care ii nemultumeste pe multi dintre somalezi. Potrivit acestor interpretari, toate femeile care au fost casatorite, chiar daca au divortat, si care au avut relatii cu alti barbati, pot fi gasite vinovate de adulter si pedepsite la moarte prin bataie cu pietre.

Persoanele care au intretinut relatii sexuale inainte de casatorie sunt pedepsite cu 100 de lovituri de bici.

In luna iunie, patru tineri care furasera telefoane si arme au fost pedepsiti cu amputarea mainilor si a picioarelor. Sentinta a fost executata public, in fata a 300 de oameni, majoritatea femei si copii, fiecaruia dintre cei patru barbati taindu-li-se mana dreapta si piciorul stang. Cei patru fusesera condamnati de un tribunal Sharia. Sentinta a fost executata de barbati mascati, care au folosit macete pentru amputarea membrelor.