Un tribunal din Meaux, de langa Paris, a ordonat o inspectie la Disneyland, dupa ce organizatia SOS Racisme a inaintat o plangere, acuzand Euro Disney de discriminare. Potrivit organizatiei, Euro Disney refuza sa angajeze ca mascote la Disneyland persoane de culoare, scrie Reuters.

"Putem confirma ca in dimineata zilei de miercuri, 4 noiembrie, un inspector a vizitat Disneyland Paris pentru a verifica documentele legate de personal si de procedurile de recrutare" a anuntat un purtator de cuvant de la Disneyland Paris. "In urma cercetarilor, inspectorul a declarat ca nu a gasit nici un document care sa ateste discriminarea rasiala" a mai spus acesta.

Intr-un raport publicat miercuri, SOS Racisme a detaliat o serie de practici care ii discrimineaza pe oamenii de culoare care cauta o slujba la Disneyland Paris. Potrivit grupului, compania are o politica conform careia majoritatea personalului trebuie sa fie europeni albi, intrucat si cei mai multi dintre vizitatori sunt de aceasta origine.

In plus, SOS Racisme sustine ca pe site-ul de recrutare de la Disneyland Paris candidatilor li se cere sa mentioneze nationalitatea si exista si o lista cu sub-categorii pentru cetatenii francezi. Lista include teritorii ca Guadeloupe si Martinique din Caraibe si La Reunion din Oceanul Indian, unde majoritatea populatiei este de culoare, desi cu totii sunt cetateni francezi.