Un imens panou publicitar ce il infatisa pe Adolf Hitler a fost folosit de un muzeu al figurilor de ceara din Thailanda, ce urmeaza sa fie deschis luna viitoare, in incercarea de a atrage vizitatori. Panoul a fost insa acoperit imediat dupa ce ambasadorii Israelului si Germaniei au facut plangere la autoritatile thailandeze. Panoul il infatisa pe Adolf Hitler schitand celebrul salut nazist, iar imaginea era insotita de un mesaj in limba thai: "Hitler nu este mort", relateaza presa internationala.

Reprezentantii muzeului si-au cerut scuze pentru incident, explicand ca ideea a fost a agentiei de publicitate, care nu si-a propus sa aduca nimanui o ofensa.

"Nu am folosit imaginea lui pentru a-i aduce un omagiu. Este o figura importanta a istoriei, dar intr-un mod oribil. Ne cerem scuze daca am jignit pe cineva prin gestul nostru. Nu ne-am dat seama ca asta ii va supara pe oameni", a declarat managerul muzeului.

Ambasadorul israelian in Thailanda este insa de alta parere, afirmand ca expunerea in public a unei asemenea imagini este "dincolo de intelegerea sa".

Panoul publicitar a fost expus acum doua saptamani pe autostrada care leaga capitala thailandeza Bangkok de statiunea Pattaya de pe malul marii.