Fostul sef al Nasdaq, Bernard Madoff, aflat in inchisoare pentru o frauda de 50 de miliarde de dolari, s-a luat la bataie cu un alt detinut dupa ce s-au contrazis pe marginea starii pietei bursiere, a declarat un martor al incidentului, citat de New York Post. Potrivit informatiilor, Madoff a iesit invingator din confruntare.

Publicatia scrie ca Madoff, care are 71 de ani, a inceput sa se certe cu un alt detinut pe marginea starii in care se afla bursele. Discutia a degenerat, iar celalalt prizonier, care are peste 60 de ani, l-a impins pe fostul sef Nasdaq.

Madoff a reactionat violent si l-a impins si el pe detinutul care-l atacase, acesta cazand la pamant. Dupa aceea, Madoff s-a indreptat din nou spre atacator, insa acesta s-a speriat si a luat-o la fuga.

Post noteaza ca "victoria" i-a adus lui Madoff "respect" printre alti detinuti. "Bernie a fost cu adevarat agresiv. Iar celalalt detinut a fost socat ca Madoff a reactionat", a spus un martor la confruntare.

Bataia a avut loc in inchisoarea federala din Butner (Carolina de Nord), unde Madoff isi ispaseste pedeapsa de 150 de ani de inchisoare primita dupa ce a fost gasit vinovat de derularea unei scheme Ponzi.

Cei doi s-au confruntat in fata a aproximativ 20 de detinuti, intr-un moment in care gardienii nu erau atenti. Un martor a spus ca cei doi "au fost norocosi", deoarece, daca ar fi fost observati, ar fi fost trimisi la izolare. A doua zi, cei doi pareau sa se fi impacat.

Potrivit martorilor, aceasta a fost prima confruntare fizica a lui Madoff in inchisoare. Inainte de a fi inchis, fostul sef Nasdaq a platit un consilier care i-a tinut cursuri despre cultura inchisorilor si i-a oferit sfaturi de supravietuire.