Jurnalistul irakian arestat dupa ce a aruncat, in decembrie anul trecut, cu pantofii spre fostul presedinte american George W. Bush, va fi eliberat mai devreme, pe motiv de buna purtare, anunta Associated Press.

Muntadhar al-Zeidi, un reporter in varsta de 30 de ani, a devenit erou in lumea araba dupa ce in decembrie 2008, in timpul unui discurs sustinut de presedintele SUA de la acea vreme, George W. Bush, care se afla in ultima sa vizita in Irak in calitate de sef al statului, si-a scos pantofii din picioare si i-a aruncat spre liderul american. Acest gest este considerat de arabi "o ofensa profunda".

Al-Zeidi a fost a fost condamnat initial la trei ani de inchisoare pentru agresiune impotriva unui sef de stat strain, dar pedeapsa i-a fost apoi redusa in apel la un an, penrtru ca nu avea antecedente.

Sambata, avocatul barbatului a anuntat ca acesta va fi eliberat pe 14 septembrie, cu trei luni mai devreme, pentru buna purtare. "Eliberarea sa va fi o victorie pentru presa irakiana libera si onorabila", a apreciat avocatul.