Michael Jackson a fost ucis de catre anturajul sau format din profitori manipulativi, sustine sora artistului, La Toya Jackson, intr-un interviu acordat publicatiei britanice News of the World. Acuzatiile aduse de La Toya sunt similare cu cele facute de tatal cantaretului, Joe Jackson, intr-un interviu acordat la inceputul acestei saptamani canalului american de televiziune ABC.

"Michael a fost omorat", a declarat La Toya. "Si nu cred ca a fost implicata doar o singura persoana. Mai degraba a fost o conspiratie a mai multor oameni. Simt ca totul a fost despre bani. Michael valora peste un miliard de dolari in drepturi muzicale si cineva l-a omorat pentru asta. Valora mai mult mort decat viu", a adaugat sora artistului.

La Toya afirma, de asemenea, ca milioane de dolari in bani si bijuterii au disparut din casa lui Jackson in ziua in care a murit. "Michael avea tot timpul bani in casa, in general circa 2 milioane de dolari, cu care obisnuia sa faca plati. Oamenii spun ca nu era bogat cu adevarat, insa Michael avea mereu bani la el", a spus ea.

La mana profitorilor

La Toya, care era cea mai apropiata persoana de Michael si a semnat certificatul sau de deces, a spus ca "Regele muzicii pop" era o persoana singura si izolata, aflata la mana unui anturaj motivat doar de bani. Ea i-a acuzat pe acestia ca l-au izolat de familie si prieteni si l-au obligat, in ciuda dorintei sale, sa semneze contractul ce prevedea organizarea a 50 de concerte in Londra.

Sora artistului e convinsa, de asemenea, ca Michael era fortat sa ia droguri de cei care doreau sa-i controleze starile.

LAPD: Varianta asasinarii nu a fost exclusa

Seful Politiei din Los Angeles a anuntat saptamana trecuta ca anchetatorii nu au exclus varianta asasinarii. Rezultatele autopsiei oficiale nu vor fi cunoscute decat peste doua saptamani, insa La Toya a cerut efectuarea unei autopsii private. Rezultatele acesteia au fost finalizate vineri, iar La Toya nu a mentionat decat faptul ca semne proaspete de injectii au fost descoperite pe gatul lui Michael.

"Cred ca toata lumea va fi surprinsa cand rezultatele vor fi facute publice. Nu pot sa spun prea multe din cauza ca politia inca ancheteaza cazul. Insa pot doar sa spun ca informatiile din ziare, ca s-au gasit urme de metadona in corpul sau, nu sunt corecte", a spus sora artistului.

Sora sa a declarat ca presimtea ca Michael urma sa moara inainte de concertele de la Londra. La Toya sustine ca artistul i-ar fi marturisit ca vrea sa renunte la muzica dupa concertele din Marea Britanie si sa devina regizor.