Uniunea Europeana ia in calcul interzicerea accesului unor membri ai guvernului iranian pe teritoriul statelor comunitare. O replica dura a oficialilor europeni la masurile luate de regimul de la Teheran impotriva opozantilor lui Mahmoud Ahmadinejad, scrie cotidianul Financial Times Deutschland, citat de AFP.

Potrivit cotidianului, care citeaza diplomati europeni, luarea unei astfel de pozitii a fost pusa in discutie joi la Stockholm, de catre "diplomati de rang inalt" din cele 27 de state membre. Si nu este singura masura de sanctionare a puterii conduse de Ahmadinejad, scrie AFP. O decizie ar putea fi luata la inceputul saptamanii viitoare.

Nu este prima oara cand oficialii europeni recurg la astfel de masuri. Uniunea Europeana a interzis accesul pe teritoriul sau si unor membri ai executivului din Belarus, scriu jurnalistii francezi. Oficialii europeni examineaza in prezent si propunerea britanicilor, care vor sa isi recheme ambasadorii in Iran, in cazul in care angajatii ambasadei Marii Britanii la Teheran nu sunt eliberati.