Premierul rus Vladimir Putin a declarat miercuri ca Rusia este gata sa renunte la armele nucleare, daca si tara care le-a inventat si folosit, respectiv Statele Unite ale Americii, face acelasi lucru, relateaza AFP.

Intrebat de un ziarist daca isi poate imagina o Rusie fara arsenal nuclear, Putin a raspuns: "Bineinteles! La ce ne serveste arma atomica?". Declaratia a fost facuta in cadrul unei intalniri cu ministrul german al afacerilor externe, Frank-Walter Steinmeier.

"Ca si cum am fi noi cei care le-am inventat sau folosit! Daca cei care le-au inventat si le-au folost sunt pregatiti astazi sa renunte (...) bineinteles ca vom saluta o astfel de dezvoltare si vom contribui la ea", a continuat Vladimir Putin.

Rusia si SUA negociaza, in prezent, viitorul acordului START 1 privind reducerea arsenalelor nucleare pe care le detin, acord care expira la sfarsitul anului.

In cursul aceleiasi zile, un responsabil militar rus de rang inalt, generalul Nikolai Solonov, a apreciat ca Rusia trebuie sa conserve cel putin 1.500 de ogive nucleare in cadrul acestor negocieri.