Ministrul britanic al Apararii, John Hutton, si-a dat demisia vineri, in urma scandalului deconturilor, informeaza BBC. Demisia lui Hutton vine la doar o zi dupa cea a ministrului pentru munca si pensii, James Purnell, care a anuntat, joi seara, ca isi paraseste functia, punand si mai multa presiune asupra premierului Gordon Brown. De altfel, intr-o scrisoare trimisa presei, Purnell este primul membru al guvernului care ii sugereaza sefului Executivului de la Londra sa demisioneze. Brown a declarat ca nu va renunta la functie.

Demisia lui Purnell a fost a cincea demisie din cabinet in numai trei zile, dar niciunul dintre demisionari nu i-a cerut lui Brown sa renunte si el la functie, scrie AFP.

Politicienii si-au decontat filme erotice, gunoiul de gradina sau candelabrele

In acest scandal sunt implicati politicieni din toate partidele. Britanicii au aflat ca politicieni si-au decontat, din bani publici, curatirea piscinelor, achizitia de gunoi pentru gradina, filme erotice sau candelabre.

Analistii se asteapta ca alegatorii britanici sa sanctioneze cel mai mult Partidul Laburist, al premierului Gordon Brown, aflat la putere de 12 ani. Laburistii ar putea cere char demisia lui Brown din fruntea partidului, in contextul in care Marea Britanie va avea alegeri generale anul viitor.

Reuters noteaza ca cei 646 de parlamentari britanici primesc un salariu anual de 65.000 de lire sterline (98.830 de dolari), insa anul trecut au solicitat suplimentar 93 de milioane de lire sterline, adica 144.000 de lire fiecare.