Papa Benedict al XVI-lea a criticat sambata influenta negativa pe care industria divertismentului o are asupra copiilor. Declaratia a fost facuta cu ocazia vecerniei tinute in catedrala greco-catolica Saint-Georges de la Amman, informeaza AFP.

"Cine in calitatea sa de parinte nu este ingrijorat de influentele nefaste atat de prezente in lumea noastra globalizata, mai ales de factorii distructivi prezenti in industria divertismentului care exploateaza fara scrupule inocenta si sensibilitatea tinerilor si a persoanelor vulnerabile", a declarat Papa.

Tot sambata, Papa Benedict al XVI-lea a avertizat ca religia poate fi corupta si desfigurata atunci cand este pusa in slujba violentei si a ignorantei. Declaratia a fost facuta in cadrul ceremoniei de binecuvantare a pietrei de temelie a unei universitati catolice la Madaba, oras din Iordania care adaposteste o importanta comunitate crestina.

Papa Benedict al XVI-lea a inceput, vineri, o vizita de o saptamana in Israel, teritoriile palestiniene si Iordania, "un pelerinaj in cursul caruia se va ruga pentru unitatea si pacea Orientului Mijlociu". Acesta este prima vizita papala in zona dupa turneul efectuat, in 2000, de fostul Suveran Pontif, Papa Ioan Paul al II-lea.