Peste 300 de caini vagabonzi, ce au fost abandonati pe doua insule pustii din Malaezia, au devenit canibali dupa cateva saptamani in care au suferit de foame, au declarat reprezentantii unei organizatii de aparare a drepturilor animalelor, citate de AP. Cainii au fost dusi pe insule de locuitorii dintr-un sat pescaresc, nemultumiti de faptul ca patrupedele defecau pe strazi si muscau copiii.

Cainii au fost prinsi luna trecuta si dusi pe cele doua insule pustii de locuitorii dintr-un sat pescaresc de pe o insula din Selangor (in vestul Malaeziei). Taranii din Pulau Ketam erau nemultumiti pentru ca patrupedele defecau pe strazi si muscau copiii.

Cativa reprezentanti ai Societii pentru prevenirea cruzimii fata de animale din Selangor (SPCA) au vizitat insula Pulau Selat Kering luni si au vazut "cativa caini scheletici devorand infometati ramasitele altui caine".

"In apropiere, un caine latra deoarece altii incercau sa-l muste", se afirma intr-un comunicat al SPCA. Activistii au prezentat presei si fotografii cu scheletele unor caini care murisera si fusesera devorati de alti caini.

Taranii au afirmat insa ca n-au intentionat sa fie cruzi cu animalele, ci au incercat sa scape satul lor de caini. In plus, ei sustin ca s-au gandit ca patrupedele se vor hrani cu animalele salbatice care traiesc pe insule.

Activistii au anuntat ca au salvat doi caini si au lasat mancare pentru ceilalti. SPCA crede ca in jur de 200 de caini au supravietuit, iar organizatia va incerca sa-i salveze. Taranii sustin, de asemenea, ca unii dintre caini au incercat sa inoate inapoi spre zonele locuite, insa nu stiu daca vreunul a reusit sa parcurga distanta.

SPCA le-a cerut locuitorilor sa nu mai abandoneze cainii pe insule si a anuntat ca ia in considerare cateva masuri in legatura cu cei 2000 de caini vagabonzi din satul pescaresc, printre care sterilizarea si mutarea patrupedelor in alte zone.

Vezi aici pozele prezentate de SPCA. Atentie, imagini violente!