Doi oameni de afaceri din Bulgaria, considerati unii dintre liderii lumii interlope bulgare, intentioneaza sa candideze la alegerile pentru Parlamentul de la Sofia ce se vor desfasura in aceasta vara, informeaza Novinite. Plamen Galev si Angel Hristov, cunoscuti sub numele de Fratii Galevi, se vor inscrie in cursa electorala ca independenti.

Galev si Hristov se afla de cinci luni in inchisoare, dupa ce au fost acuzati ca au pus la punct si au coordonat un grup de crima organizata si contrabanda.

"Sute, mii de bulgari care sunt in inchisoare au dreptul constitutional sa candideze pentru Parlament. De ce sa-i lipsim pe acesti doi oameni de drepturile lor?", a declarat avocatul fratilor Galevi, Menko Menkov. Intrebat daca cei doi nu vor decat sa beneficieze de imunitatea de care se bucura parlamentarii, avocatul a afirmat: "Imunitatea fiecarui parlamentar poate fi ridicata".

Cei doi interlopi din localitatea Dupnita au devenit cunoscuti in Bulgaria dupa ce presa a relatat ca fostul ministru de Interne, Rumen Petkov, s-a intalnit cu ei intr-o perioada in care erau anchetati de politie pentru activitati criminale. Dezvaluirile au provocat scandal la Sofia, care a dus in final la demisia lui Petkov din fruntea Ministerului de Interne.