Un avion de linie, cu o capacitate de 74 de locuri, s-a prabusit, vineri dimineata, peste o casa, la cativa kilometri de aeroportul Buffalo, in nordul statului american New York, unde trebuia sa aterizeze.

La bord erau 48 de persoane, intrte care patru membri ai echipajului, si toate si-au pierdut viata, transmite CNN. In plus, a fost ucisa si o persoana de la sol.

Ulterior, autoritatile au confirmat moartea a 50 de persoane, 49 de persoane de la bordul aparatului si un rezident al casei lovite de aparat.

Inca doua persoane aflate la sol, cu rani minore, au fost duse la spital, mai transmite sursa citata. Alte 12 persoane aflate in zona au fost evacuate de echipele de salvare.

Aparatul de tip Bombardier Dash 8 Q400 al companiei Continential Airlines, detinut de o subsidiara a acesteia, Colgan Air, efectua o cursa dinspre Newark (New Jersey) catre Buffalo cand s-a prabusit, in jurul orei 03:10 GMT, ora 05:10 ora Romaniei, si a luat foc.

Echipajul a raportat probleme tehnice si se apropia de aeroportul din Buffalo, transmite CBS. Ningea in momentul accidentului, un fenomen obisnuit in zona, pentru aceasta perioada a anului.

National Transportation Safety Board a anuntat ca a trimis o echipa de anchetatori la locul tragediei.