Un intreprinzator din regiunea Hmeltnitk, din vestul Ucrainei, a decis sa isi scoata tara la licitatie, pe internet, din cauza crizei financiare, informeaza agentia ucraineana Unian, citata de www.evz.ro.

Anuntul de vanzare a fost postat pe un site local, iar licitatia va continua pana pe 22 noiembrie.

Ucraineanul a pus ca pret de pornire o grivna, aproximativ 0,7 euro. Dupa primele ore de licitatii, suma ajunsese la aproximativ 13 milioane si jumatate de euro, pentru intreg teritoriu al Ucrainei, fara insula Tuzla.

Initiatorul si-a asigurat potentialii clienti ca pot face o afacere foarte buna, achizitionarea Ucrainei putand sa aduca profituri de miliarde de euro.

Este pentru a doua oara cand Ucraina este scoasa la licitatie. Prima data, jurnalistii de la postul de televiziune Kiev CTB au scos la licitatie statul, pe site-ul eBay.

FMI va decide acordarea imprumutului pentru Ucraina

Fondul Monetar International va discuta in sedinta de miercuri a Consiliului directorilor despre acordarea Ucrainei creditului stand-by, in valoare de 16,5 miliarde de dolari, necesar pentru stabilitatea financiara si economica interna.

Kievul spera ca, in cazul obtinerii votului pozitiv, prima transa a imprumutului sa fie primita in urmatoarele doua-trei zile. Mai trebuie amintit ca dobanda anuala la credit este de 3,7% si ca termenul de rambursare a primei transe este de cinci ani.