Restaurantul spaniol Dario din Gijon, in nordul Spaniei, ofera clientilor, o data pe saptamana, un "meniu anti-criza" la pretul de un euro, relateaza AFP. In fiecare joi, clientii pot manca, pentru un euro, o supa de fructe de mare, cotlet cu garnitura de orez si pui sau ansoa cu salata. Ca toate meniurile din Spania, in pret sunt incluse painea, bauturile si desertul.

Oferta a atras, in prima zi, peste 200 de consumatori, care au trebuit sa stea la coada pentru a ocupa unul dintre cele 49 de locuri ale restaurantului.

Restaurantul a decis sa recurga la aceasta oferta in incercarea de a atrage mai multi consumatori, in conditiile in care efectele crizei economice se resimt si la acest nivel.

"Nu castigam, dar nici nu pierdem", a afirmat Emilia Jimenez, unul dintre directorii restaurantului, adaugand ca incasarile din week-end compenseaza oferta pranzului de un euro.

Spania face fata, de la inceputul anului, unei severe reduceri a activitatii economice, pe fondul recesiunii cu care s-a confruntat piata imobiliara, recesiune accentuata de criza financiara internationala.

In plus, gospodariile spaniole, care au printre cele mai mici venituri la nivelul Zonei Euro, s-au confruntat cu o majorare a preturilor, in special in ceea ce priveste produsele alimentare.