Un grup rasist alb a impartit hartii cu mesaje anti-Obama intr-o suburbie din New Jersey (SUA), provocand reactii de dezaprobare din partea unor locuitori si a liderilor Partidului Democrat. Potrivit presei locale, mesajele au fost distribuite la sfarsitul saptamanii trecute in Roxbury, de catre Liga Patriotilor Americani.

Fluturasii de hartie aveau mesaje precum "Vrei un negru presedinte?", "De ce sa ne pecetluim soarta lasand un conducator negru sa ne distruga" si "Natiunile conduse de negri sunt cele mai instabile si mai violente din lume". In plus, ele contineau poze trucate cu candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama, purtand barba si turban, dar si informatii care afirmau ca somajul si cazurile de infestari cu HIV sunt predominante in zonele in care populatia de culoare este majoritara.

Potrivit informatiilor publicate de presa din Newark, Liga Patriotilor Americani a fost infiintata in acest an, la 29 martie, in New Jersey.Pagina electronica a miscarii afirma ca grupul "este decis sa readuca America la principiile pe care a fost fondata. Primul lucru si cel mai important este sa oprim declinul demografic rapid al europenilor in tara noastra". Site-ul sustine ca organizatia a participat la demonstratii anti-imigrare in mai si august.

Un reprezentant al senatorului democrat a afirmat ca "mesajele ofensatoare nu vor stopa campania lui Obama de a uni tara si a aduce schimbarea de care avem nevoie la Washington".

Informatiile despre mesajele cu caracter rasist au venit in aceeasi zi in care politia a anuntat ca un barbat ce avea o arma asupra lui a fost arestat in apropierea perimetrului de securitate din jurul resedintei din Kenwood a senatorului Barack Obama.

Potrivit unor surse, suspectul are antecedente penale si este afro-american. El a revenit in zona unde locuieste Obama dupa ce politia i-a cerut sa paraseasca perimetrul. La perchezitie, ofiterii au descoperit o arma si o vesta anti-glont.