Statele Unite incearca sa coalizeze Occidentul impotriva Moscovei si sa creeze o "Internationala impotriva Rusiei", care doreste sa aiba relatii bune cu Washingtonul, a afirmat fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, citat de AFP. "Rusia doreste sa aiba relatii bune, relatii substantiale si responsabile cu Statele Unite si, vedeti, ne rasplatesc cu o Internationala impotriva Rusiei", a declarat Gorbaciov intr-un interviu difuzat duminica de Vesti 24, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, a acuzat Rusia joi ca este din ce in ce mai "autoritara si agresiva", cerandu-le europenilor sa fie uniti pentru a impiedica Moscova sa "aiba beneficii de pe urma agresiunii sale" impotriva Georgiei.

Washingtonul a provocat "esecul politicii sale in Caucaz si in Georgia, inarmandu-si protejatul", pe presedintele georgian Mihail Saakasvili, a mai afirmat Gorbaciov, referindu-se la conflictul ruso-georgian declansat in august.

Fostul lider sovietic a avertizat cu privire la "persoanele care au legaturi cu complexul militaro-industrial sau cu marile intreprinderi care sustin cursa armelor, care are nevoie de conflicte pentru a putea fi continuata", dar si impotriva "celor care ii sustin in politica".

"Astfel de instigatori nu sunt numai in Occident, ci si la noi", a mai spus Gorbaciov, referindu-se la politicieni.