Georgia mobilizeaza unitati de comando in apropierea granitei sale cu Osetia de Sud, a declarat marti un oficial militar rus, citat de agentia RIA Novosti, anunta Mediafax. "Potrivit informatiilor noastre, fortele de securitate georgiene incearca sa isi refaca prezenta militara in satele cu locuitori georgieni din Osetia de Sud. In acest scop, Georgia isi mobilizeaza fortele speciale din Ministerul de Interne si cel al Apararii in apropierea granitei administrative cu Osetia de Sud", a afirmat generalul Anatoli Nogovitin, adjunctul sefului Statului Major rus.

El a adaugat ca Rusia a desfasurat 19 posturi de observare pentru mentinerea pacii in Osetia de Sud, pentru a asigura securitatea si stabilitatea republicii. Nogovitin a precizat ca detasamente ale armatei osete se mobilizeaza de asemenea in apropierea granitei, pentru a contracara posibile atacuri georgiene.

Presedintele rus Dmitri Medvedev declarase ca sprijinul rus pentru Osetia de Sud si Abhazia prevede atat asistenta militara, cat si economica.

  • Nogovitin: Avioanele americane livreaza ajutor militar Georgiei de la 13 august

Anatoli Nogovitin a mai afirmat ca aviatia militara de transport a Statelor Unite a efectuat, intre 13 august si 1 septembrie 2008, 76 de zboruri spre Tbilisi, livrand 1.200 de tone de materiale, inclusiv militare.

"Liderii georgieni, cu sprijinul NATO, si mai ales al Statelor Unite, continua sa-si consolideze capacitatile militare si sa-si modernizeze fortele armate si sistemul de gestionare a trupelor. In acest scop, avioanele Statelor Unite au efectuat 76 de zboruri la Tbilisi", a precizat Nogovitin.