Expertii in domeniul aeronauticii, citati de presa spaniola de vineri, contrazic primele marturii difuzate dupa accidentul aviatic de miercuri de la Madrid. Imaginile inregistrate de Directia aeroporturilor spaniole nu indica existenta nici unui incendiu la nivelul motoarelor avionului apartinand companiei Spanair, afirma cotidianul El Pais, citat de Mediafax. "Avionul s-a ridicat de la sol, apoi s-a prabusit si a luat foc", adauga ziarul.

Directorul Aviatiei Civile, Manuel Bautista, a declarat ca la bordul aparatului au existat mai multe disfunctii, iar "o problema la unul dintre motoare nu poate fi cauza unui accident".

"Daca se adauga si alte motive, avionul poate cadea", a precizat el.

Surse apropiate anchetatorilor au afirmat, pentru cotidianul ABC, ca avionul nu a avut suficienta putere la decolare.

Cotidianul El Mundo, sustine, citand surse din cadrul aviatiei civile, ca piese din motorul stang al avionului s-au desprins si au avariat carma din coada avionului, provocand dezechilibrarea acestuia si caderea aparatului.

Pe de alta parte, Spanair a recunoscut ca pilotul semnalase, inainte de decolare, supraincalzirea unei prize de aer, dar problema fusese "rezolvata conform reglementarilor".

Aparatul MD-82, care urma sa ajunga la Las Palmas, in arhipelagul Canare, s-a prabusit miercuri, la decolare, intr-un accident soldat cu moartea a 153 de persoane.

Ministrul spaniol pentru infrastructura, Magdalena Alvarez, a declarat, joi, ca avionul "a urcat la 200 de picioare, circa 50 de metri, inainte de a se prabusi".

Teste ADN pentru identificarea victimelor accidentului

Guvernul spaniol a anuntat ca vor fi necesare teste ADN pentru identificarea celor 153 de persoane care si-au pierdut viata in catastrofa aeronautica de miercuri de pe aeroportul din Madrid. Adjunctul primului ministru a declarat ca o echipa de experti nu a reusit sa identifice pana in prezent decat 59 de persoane pe baza amprentelor.