Austriacul Josef Fritzl, barbatul care si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani, ar putea fi acuzat si de sclavie. Procurorii vor sa se asigure ca Fritzl primeste o pedeapsa cat mai mare, in conditiile in care acesta risca doar 10 ani pentru ca si-a inchis fiica intr-un beci timp de mai bine de doua decenii si a avut sapte copii cu ea.

Potrivit Telegraph.co.uk, autoritatile judiciare vor sa-l acuze pe austriac si de sclavie, conform prevederilor din Codul Penal al Austriei, pentru a-i mari pedeapsa. O condamnare pentru aceasta infractiune l-ar putea tine dupa gratii pe Fritzl inca zece ani.

Josef Fritzl a avut sapte copii cu fiica sa, Elisabeth, dintre care unul a murit la cateva zile de la nastere. Barbatul i-a tinut pe Elisabeth si pe trei dintre cei sase copii care au supravietuit inchisi in subsolul casei, in timp ce pe ceilalti i-a adoptat impreuna cu sotia sa, dupa ce a convins-o ca mama lor i-a abandonat in fata usii.

Cazul a iesit la suprafata dupa ce Kerstin, una dintre fetele lui Fritzl a suferit o infectie a rinichilor si a fost internata de urgenta.

Elisabeth, in varsta de 42 de ani, si cei cinci copii ai sai se afla in prezent intr-o clinica psihiatrica. De asemenea, sotia lui Fritzl, Rosemarie, in varsta de 69 de ani, s-a declarat inspaimantata de faptele barbatului, precizand ca va divorta de Fritzl dupa ce se va termina procesul sau, in toamna.

Initial, fostul inginer infrunta acuzatii de omucidere, viol, sechestrare, incest si abuz. Procurorii au dezvaluit insa, luna trecuta, ca Fritzl nu va putea fi acuzat de omucidere, pentru ca lipsesc dovezi care sa-l incrimineze de moartea nou-nascutului sau. Fritzl a recunoscut ca a ars trupul neinsufletit al bebelusului intr-un cuptor, dar a negat ca el l-ar fi omorat.