Dupa doua ore de la deschiderea sectiilor de vot, la urne se prezentasera 5,51% din alegatorii moscoviti, a anuntat un reprezentant al Biroului electoral local, Aleksandr Bobychev. Potrivit acestuia, "este ceva mia mult decat la Sankt-Peterburg, unde, conform datelor noastre, au votat 4% din cetatenii cu drept de vot". La nivelul intregii Rusii, prezenta la urne in cadrul alegerilor prezidentiale a fost, potrivit datelor cumulate pana la ora 12,00 (ora Moscovei), de 16%, a anunat vicepresedintele comisiei electorale centrale, Stanislav Vavilov. Este cu 7-8% mai mult decat la prezidentialele din 2004 si cu 3% peste cota de participare la legislativele din 2007, noteaza Gazeta.ru.

UPDATE 1: Prezenta la urne la nivelul intregii Rusii, potrivit datelor Comisiei electorale centrale, valabile pentru ora 14,00, ora Moscovei, a fost de 48%.

UPDATE 2: La ora 17.00, rata de participare la alegerile prezidentiale a depasit 50%, a anuntat un membru al Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Igor Borisov.