Consiliul de coordonare a pregatirilor pentru alegerile prezidentiale din Rusia, structura din care fac parte reprezentantii organizatiilor civile si ai partidelor politice din Transnistria, a elaborat o scrisoare speciala pentru ONU, Consiliul Europei si OSCE, prin care solicita comunitarii internationale sa recunoasca republica transnistreana.

"Creata din voina poporului, Republica Moldoveneasca Transnistreana are motive mult mai intemeiate sa fie recunoscuta. S-au format si functioneaza toate institutiile necesare unui stat si toate organele puterii. In 18 ani, in PMR s-a nascut si a crescut o noua generatie de cetateni ai Transnistriei. Doar o recunoastere juridica a independentei republicii va contribui la dezvoltarea relatiilor PMR cu tarile comunitatii mondiale", se arata in scrisoarea citata de presa rusa.

Reamintim ca ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigori Karasin, a cerut miercuri ca negocierile dintre Republica Moldova si Tiraspol sa fie reluate cat mai rapid si pe baza principiului egalitatii partilor.

Declaratia a fost facuta la Moscova de catre Karasin in timpul unei intrevederi cu seful Departamentului de relatii externe din administratia Transnistriei, Valeri Litkai, relateaza Rador, citand BBC.