Senatorul Barack Obama a castigat alegerile primare din Maine din Partidul Democrat, completandu-si victoriile obtinute la sfarsitul saptamanii trecute impotriva lui Hillary Clinton, transmite CNN.

Obama a primit 59% din voturile alegatorilor democrati, in timp ce senatorul de New York a primit 40% dintre sufragii. In acest fel, 15 dintre cei 24 de delegati din Maine vor vota pentru Barack Obama la Conventia Nationala Democrata din vara, iar restul de 9 vor vota cu fosta Prima Doamana de la Washington.

Victoria din Maine a incheiat un sfarsit de saptamana in care Obama a a castigat alte cateva alegeri preliminare in cadrul Partidului Democrat. Senatorul de culoare a castigat sambata alegerile din Louisiana, Nebraska, Washington si Insulele Virgine americane.

In acest fel, Clinton si Obama se afla in acest moment aproape umar la umar in lupta pentru castigarea nominalizarii in Partidul Democrat. Hillary Clinton a castigat alegeriile in 12 state si are 1.136 de delegati, in timp ce Barack Obama a inregistrat victoria in 20 de state, castigand 1.108 delegati. Castigatorul cursei din interirorul Partidului Democrat are nevoie de 2.25 de delegati pentru a participa la alegerile prezidentiale din 4 noiembrie.

Urmatoarele alegeri vor avea loc marti in Virginia, Maryland si District of Columbia.

Hillary Clinton a castigat alegerile preliminare in: Arkansas, Arizona, California, Florida Massachusetts, Michigan, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New York, Oklahoma, Tennessee.

Barack Obama a repurtat victorii in: Alabama, Alaska, Colorado, Connecticut, Delaware, Georgia, Idaho, Illinois, Iowa, Kansas, Minnesota, Missouri, North Dakota, South Carolina, Utah, Nebraska, Washington, Louisiana, Maine si Insulele Virgine.

John McCain conduce cursa republicana

In tabara republicana, presedintele George W. Bush l-a descris pe John Mc Cain un "conservator adevarat". Declaratia sefului Administratiei de la Washington a venit in urma criticilor unor lideri republicani care puneau la indoiala conservatorismul senatorului de Arizona.

John McCain a castigat in weekend alegerile din statul Washington, in timp ce Mike Huckabee, care a ramas principalul sau contracandidat in Partidul Republican dupa retragerea lui Mitt Romney, a repurtat succese in Kansas si Louisiana.

John McCain are in prezent 719 delegati, Mike Huckabee are 234, in timp ce Ron Paul a castigat 14 delegati. Mitt Romney a adunat pana saptamana trecuta 298 de delegati.