Brutaria finlandeza Fazer a lansat joi prima paine din lume pe baza de insecte uscate, relateaza Reuters.
Painea, facuta din faina din greier uscati si faina de grau si seminte, contine mai multe proteine decat o paine din faina de grau.
Fiecare paine contine aproximativ 70 de greieri si costa 3,99 de euro, in comparatie cu o paine facuta doar din faina de grau, care costa 2 sau 3 euro.
“Ofera consumatorilor o sursa buna de proteine, dar si un mod usor de a se familiariza cu mancarea bazata pe insecte”, a spus Juhani Sibakov, directorul de inovatie a brutariilor Fazer.
Dorinta de a trata animalele mai uman si cererea de a gasi alte surse de mancare a crescut interesul pentru folosirea insectelor ca sursa de proteine in mai multe tari vestice.
In noiembrie, Finlanda a devenit a sasea tara care a aprobat folosirea insectelor ca sursa de hrana. Celelalte cinci tari sunt Marea Britanaie, Olanda, Belgia, Austria si Danemarca.