Presedintele rus Vladimir Putin l-a laudat, sambata, pe omologul sau american Donald Trump, despre care a spus ca este un "om bine crescut si agreabil", dupa o scurta discutie la Summitul de Cooperare Economica Asia - Pacific, din Vietnam, informeaza presa internationala, citata de News.ro.

Donald Trump si Vladimir PutinFoto: Agerpres/EPA

"Comportamentul presedintelui american este foarte corect si binevoitor. Donald Trump este un om bine crescut si agreabil", a declarat Putin, intr-o conferinta de presa, intrebat modul special in care liderul american isi saluta interlocutorii printr-o strangere de mana putin brutala.

Desi nu s-au intalnit oficial cu ocazia summitului, Putin si Trump si-au dat mana de doua ori si au schimbat cateva cuvinte.

"Faptul ca nu ne-am intalnit este cauzat de programul incarcat al presedintelui si al meu, dar si de formalitati ale protocolului. Dar nu este nimic grav. Am discutat toate subiectele pe care doream sa le abordam", a spus Putin.

Tot sambata, presedintele SUA Donald Trump a declarat ca liderul rus Vladimir Putin, cu care s-a intalnit de trei ori cu ocazia participarii la Summitul APEC, i-a transmis ca Rusia nu s-a implicat in campania electorala prezidentiala din Statele Unite. Trump a sustinut ca Putin se simte foarte jignit de aceste acuzatii. Contactat de CNN, secretarul de presa al lui Putin a negat ca acest subiect ar fi fost abordat.