Vicepremierul rus Dmitri Rogozin sustine, intr-o declaratie facuta dupa ce autoritatile romane i-au interzis sa survoleze spatiul aerian al tarii in drum spre Republica Moldova, ca ministrul roman de Externe, Teodor Melescanu, a vrut sa zboare cu escala la Moscova, dar a ales alt traseu. Acesta nu a precizat unde si cand a vrut sa zboare seful diplomatiei de la Bucuresti, relateaza RIA, potrivit News.ro.Pe de alta parte, Ministerul Afacerilor de Externe sustine ca zborul ministrului de Externe a fost stabilit inainte de ziua de vineri, iar escala in capitala Rusiei s-a anulat din cauza ca Aeroflot a schimbat orele de zbor.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATEMinisterul Afacerilor Externe vine cu explicatii dupa ce Dmitri Rogozin a sustinut ca Teodor Melescanu si-a anulat o escala la Moscova dupa ce oficialului rus i s-a interzis sa survoleze spatiul aerian roman.

"Programul zborului a fost stabilit cu mult inaintea zilei de vineri sidin cauza ca Aeroflot a schimbat orele de zbor ministrul Melescanu nu mai avea programata escala la Moscova", a declarat purtatorul de cuvant al MAE.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-24, Rogozin a acuzat Romania ca este o "marioneta a Statelor Unite". El a precizat ca, in perioada in care a servit ca ambasadorul al Rusiei la NATO, el a observat realitatea politica romaneasca.

"Sunt unii dintre cei mai buni instigatori ai tuturor campaniilor antiruse, impreuna cu balticii si britanicii. Deci la astfel de lucruri putem sa ne asteptam de la ei", a subliniat oficialul rus.

El crede ca un grup mic de persoane, cu diferite interese, se afla in spatele incidentului de vineri. "Acesta este, in primul rand, o grupare mafiota care se afla in spatele Guvernului moldovean si care intelege ca are probleme grave cu legea, deci trebuie sa fie in linie cu Occidentul. Adica, s-a aflat in spatele organizarii provocarilor impotriva artistilor si pacificatorilor nostri care mergeau la aniversarea operatiunii de mentinere a pacii din Transnistria", a adaugat el, citat de TASS, potrivit News.ro.

Intrebat despre posibile masuri de raspuns, Rogozin a subliniat ca sanctiunile vor fi aplicate "la momentul si locul potrivit" si a insistat ca Rusia "stie cum sa raspunda".