Peste 2.000 de migranti au fost salvati in Marea Mediterana, vineri, in largul coastelor libiene, a facut cunoscut paza italiana de coasta, citata de AFP.

Echipele de salvare au precizat ca un adolescent a fost gasit mort intr-una din cele 16 barci pneumatice aflate in deriva care erau supraaglomerate.

Potrivit Agerpres, Organizatia neguvernamentala Medici fara Frontiere (MSF) a salvat 1.145 de persoane la bordul a doua nave, in cursul unor operatiuni apreciate ca "epuizante".

"Statele UE continua sa inchida ochii" si, in 2017, "marea continua sa fie un cimitir", a criticat MSF intr-un mesaj pe Twitter.

Seful agentiei europene Frontex a adresat recent critici organizatiilor neguvernamentale care vin in ajutorul migrantilor in largul Libiei, afirmand ca acestea incurajeaza traficul de persoane si coopereaza defectuos cu politia.

Numarul persoanelor care si-au pierdut viata sau au disparut in apele Marii Mediterane, pornind de pe coastele libiene, a ajuns la 666 de la inceputul anului, fata de peste 5.000 in 2016, potrivit ultimului bilant prezentat de Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM).