Armata australiana si serviciile de interventie de urgenta au ajuns in zonele din statul Queensland, cel mai lovit miercuri de ciclonul Debbie, descoperind drumurile blocate de copacii cazuti, culturile de trestie de zahar puse la pamant si distrugeri extinse in localitatile de coasta, noteaza Reuters.

Nord-estul australie, distrus de Ciclonul DebbieFoto: Captura euronews

Niciun deces nu a fost raportat dupa ce Debbie, furtuna de categoria a patra (penultima pe scara vanturilor de mare putere) a lasat distrugeri in urma sa in nord-estul Australiei.

Ploi masive cad miercuri pe o mare parte din Queensland, pe masura ce fenomenul meteo se domoleste si se muta spre interiorul continentului, fiind emise avertizari de inundatii si vreme rea pentru tot statul australian.

Mii de persoane s-au pus la adapost, celebrele statiuni turistice de la Marea Bariera de Corali si zonele de coasta fiint lovite de rafale de vant de peste 260 kilometri pe ora.

Cei din zona s-au trezit dimineata ca strazile sunt pline de ramasite aruncate de furtuna. “Este o distrugere totala. Nu se poate veni sau pleca, sunt atat de multi copaci doborati. Aproape ca nu mai sunt frunze in copaci”, a spus Jon Clements, un turist care era in vacanta cu familia pe Insula Hamilton.