Intre 5000 si 10.000 de persoane au manifestat, la Tbilisi, fata de ceea ce opozitia numeste "trucarea alegerilor prezidentiale", dupa scrutinul electoral desfasurat sambata, in Georgia, transmite France Presse. Mitingul s-a desfasurat fara incidente, in piata Rike din capitala tarii. Liderul opozitiei georgiene, Levan Gaceciladze, a sustinut din nou ca are informatii sigure care confirma victoria lui, insa rezultatele oficiale au fost falsificate in favoarea lui Saakasvili. Observatori international din partea OSCE si cei ai CSI au apreciat insa ca alegerile au fost in general corecte.

In urma scrutinului, presedintele in exercitiu, Mihail Saakasvili, a obtinut 48,55%, in timp ce Gaceciladze a fost cotat cu doar 26,12 procente.

Sondajele de opinie realizate sambata, la iesirea de la urne, il dadeau castigator pe Saakasvili cu 53,8% din sufragii, insa dupa numararea a 20% din buletine, procentajul sau a scazut.

Un al doilea tur de scrutin devenine tot mai probabil, in conditiile in care Saakasvili are nevoie de peste 50% din voturi pentru a fi validat in functie.