Proiectul de lege al guvernului britanic prin care solicita autorizare parlamentului pentru a declansa formal procesul de Brexit prin invocarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona va fi publicat joi la ora 12.30 GMT (14.30 ora Romaniei), a declarat purtatorul de cuvant al premierul Theresa May, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parlamentul are programata inceperea dezbaterilor pe proiect martea viitoare.

Curtea Suprema a Marii Britanii a hotarat definitv martica Guvernul are nevoie de aprobarea parlamentului de la Londra pentru a declansa procedura de iesire din UE.

Cel mai inalt for judiciar britanic a respins argumentul guvernului, ca premierul Theresa May poate sa-si foloseasca puterile executive cunoscute drept „prerogativa regala” pentru a invoca Articolul 50 si a incepe cei doi ani de discutii pentru despartirea de UE.

Theresa May a pledat, pe 17 ianuarie, pentru o ruptura "clara si neta" de UE in cadrul Brexitului. Ea a confirmat ca va declansa oficial pana la sfarsitul lui martie procesul de iesire, ceea ce va permite inceperea negocierii unui acord de separare cu Bruxelles-ul.