Curtea Suprema din Germania a stabilit miercuri ca elevele musulmane care fac parte din familii ultra-conservatoare trebuie sa ia parte la lectiile de inot in clasele mixte din care fac parte, ele neputand invoca religia si regulile impuse de aceasta in ceea ce priveste codul vestimentar, scrie The Guardian.

Decizia instantei a venit in urma unei plangeri depuse de parintii unei fetite de 11 ani, care a sustinut ca, chiar si purtand burkini sau un costum de baie dintr-o singura piesa, tot nu ar respecta codul vestimentar islamic. Instanta germana a respins apelul parintilor fetei.

Germania se afla in mijlocul unei dezbateri publice aprinse privind rolul islamului in societate, in contextul incercarilor de integrare a peste un milion de refugiati care au cerut azil in ultimul an.

Cancelarul Angela Merkel a anuntat, marti, ca doreste sa interzica valul islamic integral, un fenomen marginal in Germania, "acolo unde este posibil din punct de vedere juridic".

Ministrul sau de Interne, Thomas de Maiziere, a prezentat deja un proiect in acest sens in august, care propunea interzicerea oricarei tinute islamice care ascunde chipul in administratie, scoli, universitati sau in fata tribunalelor.