Autoritatile ungare au efectuat, marti dupa-amiaza, mai multe descinderi, in cadrul unei operatiuni care vizeaza o organizatie neonazista, arestand 12 indivizi suspectati de implicare in uciderea unui agent de politie la sfarsitul lunii octombrie, potrivitMediafax.

"Fortele speciale ale politiei si agenti ai unitatilor antiteroriste au efectuat descinderi in opt localitati, inclusiv in Budapesta", a anuntat Ministerul ungar de Interne, conform cotidianului Le Figaro. "Douasprezece persoane au fost arestate, iar la adresele perchezitionate au fost gasite arme de foc si substante explozive. Toate persoanele au legaturi cu organizatia Magyar Arcvonal" (Frontul National Ungar), precizeaza Ministerul de Interne.

Frontul National Ungar, creat in anul 1989, este o organizatie paramilitara cu ideologie nationalista si neonazista care s-a remarcat prin acte de intimidare a etnicilor evrei si homosexualilor. Indivizii arestati sunt suspectati de implicare in uciderea unui agent de politie, pe 26 octombrie, in timpul perchezitiilor efectuate in localitatea Bony, situata in nord-vestul Ungariei. Liderul Frontului National Ungar, Istvan Gyorkos, in varsta de 76 de ani, a fost arestat imediat dupa uciderea agentului de politie.