Circumstantele mortii fostului premier pakistanez, Benazir Bhutto, raman inca neelucidate, dupa ce Javed Cheema, un purtator de cuvant al ministerului pakistanez de Interne, a afirmat ca aceasta a murit in urma ranilor provocate de proiectarea in capota masinii in care se afla, in momentul atentatului sinucigas, noteaza AFP. Potrivit oficialului de la Islamabad, in corpul fostului premier nu au fost gasite urme de gloante sau fragmente metalice.

"In capul lui Bhutto nu a patruns niciun fragment metalic. In momentul in care a auzit focuri de arma si explozia, Bhutto a ferit capul si s-a lovit de un maner al capotei vehiculului, pe care s-a gasit sange", a precizat Javed Cheema.

Declaratiile lui Cheema intervin in contextul in care agentiile de presa internationale au anuntat ca Benazir Bhutto a fost impuscata in gat si in cap, dupa atentat, in timp ce medicii care i-au acordat primul-ajutor au afirmat ca fostul premier a murit din cauza fragmentelor metalice ale bombei care a explodat la Rawalpindi.

Ministerul de Interne, care a difuzat o inregistrare video continand momentele de dinaintea mortii lui Bhutto, a atribuit asasinatul gruparii al-Qaida, precizand ca reteaua teroriasta incearca sa "destabilizeze" Pakistanul.

Declaratia oficialului pachistanez privind cauza mortii lui Bhutto

Declaratiile lui Cheema au fost insa infirmate de un colaborator al lui Benazir Bhutto care acuza Guvernul ca minte in legatura cu moartea acesteia. "Declaratiile Guvernului nu au niciun fundament si sunt o multime de minciuni", a declarat Faruq Naik, principalul avocat al lui Bhutto si oficial de rang inalt in cadrul formatiunii sale, Partidul Popular Pakistanez (PPP). Acesta sustine ca lidera opozitiei "a fost lovita de doua gloante, unul in abdomen si unul in cap".

UPDATE: Purtatorul de cuvant al lui Benazir Bhutto a declarat, sambata, ca aceasta a suferit o rana provocata de un glont tras in cap, transmite France Presse. El a adaugat ca a vazut trupul fostului premier inaintea ceremoniei de inhumare.

Imagini de la atentatul in care si-a pirdut viata Benazir Bhutto