O explozie produsa noaptea trecuta in centrul turistic al orasului Budapesta si soldata cu ranirea grava a doi politisti a fost provocata de o bomba artizanala, a anuntat duminica politia din capitala Ungariei, potrivit Digi 24. Autoritatile ungare ofera o recompensa de 10 milioane de forinti - echivalentul a 32 de mii de euro - pentru persoanele care pot oferi informatii care sa duca la prinderea suspectului, dar spun ca este putin probabil sa fie vorba despre un act terorist, ci mai degraba despre o razbunare. Cei doi politisti raniti sunt in stare grava, dar stabila, scrie Washington Post.

Explozie la BudapestaFoto: Captura Youtube.com

Politistii raniti sunt o tanara in varsta de 23 de ani si colegul sau in varsta de 26 de ani.

Politia ungara a anuntat ca suspectul este un tanar de 20-25 de ani, cu inaltimea de aproximativ 1,70 metri si care, in seara exploziei, purta o palarie de culoare deschisa.

Politia a facut apel si la institutiile din zona exploziei sa puna la dispozitia anchetatorilor imaginile surprinse de camere de supraveghere.

Politia din Budapesta nu au vorbit insa despre un atac terorist, precizand ca, cel mai probabil, este vorba despre o razbunare, iar autorul atacului i-ar fi vizat chiar pe cei doi politisti care au fost raniti.