Doi indieni acuzati de violarea si uciderea unei adolescente britanice in urma cu 8 ani in regiunea turistica Goa au fost achitati vineri de un tribunal indian. Samson D'Souza si Placido Carvalho au fost acuzati de uciderea lui Scarlett Keeling, in varsta de 15 ani, al carei corp a fost gasit pe jumatate gol si plin de vanatai pe o plaja din sud-vestul Indiei, scrie AFP.

In timp ce apropiatii celor doi acuzati au salutat verdictul dat de tribunalul din Panaji, capitala regiunii Panaji, mama adolescentei, Fiona MacKeown, s-a declarat devastata si a anuntat ca se va bate pentru ca aceasta decizie sa nu fie definitiva.

"Sunt in stare de soc. Aceasta decizie vine dupa 8 ani de agonie. Sunt devastata si voi contesta verdictul. Am sperat in tot acest timp ca se va face dreptate. Sistemul de justitie indian m-a lasat la pamant", spune mama adolescentei ucise.

Corpul adolescentei ucise a fost descoperit pe o plaja din sud-vestul Indiei pe 18 februarie 2008, iar autopsia a aratat ca, inainte de a fi ucisa, fata de 15 ani fusese drogata si violata.

Primul suspect, Placido Carvalho, a fost acuzat ca i-a furnizat victimei droguri, iar aceasta a murit in urma unei supradoze.

Presupusul sau complice, Samson D'Souza, care detine un bar, a fost acuzat de crima si viol.

Placido Carvalho, traficant de droguri, nu a violat-o pe tanara si nu a fost prezent in momentul decesului acesteia, insa a fost si el acuzat de crima, autoritatile considerand ca a existat o "intentie comuna" de a o ucide pe aceasta.

Cei doi barbati au negat acuzatiile, sustinand ca tanara a murit accidental, dupa ce a luat droguri in mod voluntar.

Mama adolescentei, Fiona MacKeown, este originara din sud-vestul Angliei si a ajuns in regiunea Goa din India in noiembrie 2007 pentru un sejur de 6 luni impreuna cu cei 7 dintre cei 9 copii ai sai. Ea se afla in vizita intr-o regiune vecina in ziua tragediei.

Moartea adolescentei a fost intens mediatizata in presa din intreaga lume, aruncand o umbra asupra acestei destinatii turistice si asupra lentorii sistemului judiciar indian.