Capacitatea nucleara a Coreii de Nord se dezvolta rapid, jungand la un "nivel considerabil", a avertizat sambata ministrul de externe sud-coreean Yun Byung-se, solicitand sanctiuni mai dure si presiuni sporite asupra acestei tari transmite Reuters. Avertismentul Seulului vine la o zi dupa ce vecinul sau nordic a efectual al cincilea sau test nuclear, cel mai puternic de pana acum.

Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

"Capacitatea nulceara a Coreei de Nord este in crestere si se extinde pana la un nivel considerabil, avand in vedere ca cel de al cincilea test nuclear a fost cel mai mare ca scala iar intervalul a fost grabit substantial", a declarat Yun.

Seful diplomatiei de la Seul a pledat pentru sanctiuni si presiuni mai multe si mai puternice "pentru a crea o situatie in care nord-coreenilor sa nu le ramana alta optiune decat cea de a se schimba".

Coreea de Nord a efectuat primul sau test nuclear in 2006, atragandu-si critici si sanctiuni din partea Natiunilor Unite, iar cel mai recent asemenea test s-a desfasurat in ianuarie. Phenianul a anuntat atunci ca a efectuat cu succes primul sau test cu bomba cu hidrogen.