Cel putin 24 de persoane si-au pierdut viata si 91 au fost ranite in urma a doua explozii produse luni la Kabul, informeaza Reuters citand informatii transmise de autoritatile afgane. Potrivit informatiilor disponibile, este vorba despre un atac sinucigas asupra unui autobuz si comis de catre talibani. Atacul survine ca doua saptamani dupa cel asupra Universitatii Americane din Afganistan.

Atacul s-a produs in apropierea Ministerului Apararii din Kabul.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Mohammad Radmanesh a precizat ca doua explozii suvvesive au avut loc luni intr-o zona aglomerata din apropierea cladirilor guvernamentale, a unei piete si a unei intersectii mari.

Militari, politisti, precum si civili care au sarit in ajutorul victimelor dupa pima explozie au fost prinsi si cea de a doua deflagratie, declansata cand un atacator sinucigas s-a aruncat in aer.

Talibanii au revendicat atacul. Acestia si-au intensificat in ultimele saptamani campania impotriva guvernului pro-occidental, dupa o pauza cauzata de moartea fostului lor lider Mullah Akhtar Mansour.