Turcia a trimis joi dimineata noi tancuri in Siria joi, a doua zi dupa o ofensiva in forta in urma careia rebelii sirieni sprijiniti de turci au reusit sa recastige localitatea Jarablus din mainile jihadistilor Stat islamic, in apropierea frontierei, a transmis un jurnalist AFP.

Zece tancuri, ambulante si echipamente grele au trecut granita in zona orasului turcesc de Karkamis (sud-est) si au intrat pe teritoriul sirian.

Autoritatile din Turcia ordonasera acum doua zile evacuarea localitatii turce Karkamis, situata in apropiere de Jarablus. Politia a cerut, cu ajutorul unor portavoce, locuitorilor din Karkamis sa evacueze "din motive de securitate".

Miercuri, a fost pentru prima data, de la inceperea operatiunii impotriva Statului Islamic in Siria, cand armata turca a lansat o operatiune terestra.

Operatiunea de la Jarablus a venit la mai putin de patru zile dupa un atentat la Gaziantep (sud-est), in apropiere de granita cu Siria, soldat cu 54 de morti, multi dintre ei minori. Atacul a avut loc in timpul unei nunti si poarta amprenta ISIS.