Ministerul de Externe al Rusiei a afirmat joi ca moartea soldatilor rusi in confruntari armate cu agenti ucraineni la granita dintre Crimeea si Ucraina, la sfarsitul saptamanii trecute, "va avea consecinte", relateaza Reuters.

Trupe rusesti in CrimeeaFoto: AFP / Mediafax

MAE rus a transmis intr-un comunicat ca incercarile de destabilizare a situatiei din peninsula Crimeea vor esua si a cerut celorlate tari sa puna presiune pe Ucraina sa se abtina de la orice actiuni periculoase.

Rusia a sustinut anterior ca un soldat si un agent de securitate al FSB au fost ucisi in urma unor ciocniri violente cu agenti de securitate ucraineni, care ar fi desfasurat o presupusa incursiune in Crimeea. Ucraina a dezmintit insa ca asemenea confruntari au avut loc.

Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina ca foloseste tactici teroriste pentru a incerca sa provoace un nou conflict si sa destabilizeze Crimeea.

Declaratia liderului de la Kremlin vine dupa ce Rusia a sustinut ca a prevenit doua incercari ucrainene de a infiltra sabotori in peninsula anexata de rusi in februarie 2014.

Statele Unite nu au descoperit nimic pana acum care sa sustina afirmatiile Rusieiprivind o incursiune ucraineana in Crimeea, a spus joi ambasadorul american in Ucraina, Geoffrey Pyatt.

Pe de alta parte, marina rusa planuieste exercitii in Marea Neagrapentru a se antrena in respingerea de atacuri subacvatice din partea sabotorilor, a anuntat ministerul apararii de la Moscova, potrivit agentiilor ruse de stiri, citate de Reuters.