Statele Unite nu au descoperit nimic pana acum care sa sustina afirmatiile Rusiei privind o incursiune ucraineana in Crimeea, a spus joi ambasadorul american in Ucraina, Geoffrey Pyatt, potrivit Reuters.

Trupe rusesti in CrimeeaFoto: AFP / Mediafax

Pyatt a spus si ca sanciunile SUA cu privire la anexarea Crimeii de catre Rusia vor ramane pana cand teritoriul va fi returnat Ucrainei.

Vladimir Putin a acuzat miercuri Ucraina ca foloseste tactici teroriste pentru a incerca sa provoace un nou conflict si sa destabilizeze Crimeea.

Declaratia liderului de la Kremlin vine dupa ce Rusia a sustinut ca a prevenit doua incercari ucrainene de a infiltra sabotori in peninsula anexata de rusi in februarie 2014.

“Rusia are antecedente numeroase de aruncare de acuzatii false la adresa Ucrainei pentru a distrage atentia de la propriile activitati ilegale”, a scris Pyatt pe Twitter.

Presedintele Putin a tinut o sedinta a Consiliului de Securitate pentru a discuta masuri suplimentare de securitate pentru Crimeea, a anuntat joi Kremlinul.

Ziarul rusesc Kommersant scrie, tot joi, citand surse anonime, ca mai multi barbati au fost arestati pentru planuirea de atacuri in Crimeea, acestia recunoscandu-si intentiile si spunand ca tinteau sa distruga industria turistica locala.

Sursele citate ar fi spus Kommersant ca doi dintre “sabotorii” dintr-un grup ar fi fost ucisi si cinci capturati.

Cei mai multi erau rezidenti in Crimeea, unii aveau pasapoarte rusesti.

Ziarul afirma ca barbatii arestati au marturisit ca planuiau o serie de detonari de bombe in statiunile din Crimeea si ca obiectivul lor era sa imprastie panica pentru a distruge industria turistica, nu sa ucida pe cineva.