Cu opt zile inaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, politia federala (PF) din Rio de Janeiro a arestat un brazilian de origine libaneza, Chaer Kalaoun, acuzat ca a calatorit in Siria si a jurat credinta Statului Islamic, facand apologia gruparii pe retelele sociale, potrivit Agerpres.

"Detinutul din Rio de Janeiro a fost deja implicat, a avut o legatura cu entitati teroriste inca de la Cupa Mondiala (2014)", a declarat joi seara ministrul justitiei, Alexandre de Moraes, in vizita in statul regional Bahia (nord-est).

"Apoi am continuat sa investigam si el a parasit Brazilia", a adaugat ministrul. "A plecat in Siria, s-a intors in Brazilia si a jurat credinta Statului Islamic. Acesta este motivul pentru care a fost necesara aprofundarea anchetei si am decretat capturarea lui", a adaugat ministrul, citat de AFP.

"Chaer Kalaoun a fost arestat noaptea trecuta (miercuri) la domiciliul sau din Nova Iguacu", in suburbia de nord a orasului, a anuntat joi dimineata un responsabil al PF din Rio.

Potrivit presei braziliene, PF il suspecta pe Kalaoun ca recruta oameni in Brazilia.

Potrivit cotidianelor Folha si Estado din Sao Paulo, Kalaoun s-a dus in Liban in 2013 si in 2014, in timpul Campionatului Mondial de Fotbal, si a fost arestat pentru port ilegal de arme. Procesul este inca in desfasurare.