Autoritatile franceze au declarat ca au descoperit identitatea adevaratului lider al atacurilor militantilor islamisti de la 13 noiembrie 2015, declarandu-l pe Abdelhamid Abaaoud doar unul dintre coordonatori, informeaza Reuters.

Noi documente oficiale au fost publicate de Bernard Bajolet, comandantul Directiei Generale a Securitatii Externe, in cazul unei anchete efectuate cu usile inchise asupra activitatilor teroriste din Franta, scrie Mediafax.

Bajolet nu a dezvaluit insa identitatea persoanei suspecte, si nici daca aceasta este inca in viata.

Abaaoud a fost initial descris ca fiind liderul atacurilor armate si al celor sinucigase din sala pariaziana de concerte, Bataclan, precum si din stadionul de fotbal Stade de France, in care au murit 130 de persoane. Acesta a murit intr-un raid al politiei pe 18 noiembrie, la Saint-Denis, fiind asociat si cu atentatele teroriste din Bruxelles din 22 martie, soldate cu 32 de morti.

"Este adevarat ca Abaaoud a fost coordonatorul atacurilor, dar nu a fost liderul gruparii," a declarat Bajolet.

"Stim cine este liderul, dar voi fi discret in aceasta privinta. Cunoastem acum intreaga schema de organizare... Am facut progrese in privinta acestei chestiuni, cunoastem deci identitatea liderului," a adaugat Bajolet.

Saptamana trecuta, Parlamentul francez a publicat rezultatele investigatiilor si a emis intregul raport martea aceasta.