Regimul de impozitare a expatilor in Franta va fi cel mai favorabil din Europa, iar firmele straine vor putea mai usor sa-si deschida filiale in aceasta tara, a anuntat miercuri premierul francez Manuel Valls, la prezentarea masurilor destinate sa atraga la Paris angajatii din sectorul financiar britanic, transmit RFI, Reuters si site-ul thelocal.fr, citate de Agerpres.

Manuel VallsFoto: Agerpres

Regimul francez de impozitare deja favorabil pentru expati si pentru cetatenii francezi va fi acum aplicabil strainilor in primii lor opt ani in Franta, fata de cinci ani in prezent, a explicat Valls.

Guvernul de la Paris va infiinta un singur organism administrativ pentru firmele straine care vor sa-si deschida filiale in Franta, iar scolile vor avea mai multe clase pentru copiii straini, care pot studia in limba lor materna, daca va fi necesar, a precizat premierul.

"Am venit astazi cu solutii pentru companii, care isi pun intrebari si asteapta raspunsuri pentru a-si pregati viitorul. Parisul va fi principalul centru financiar european", a declarat Manuel Valls.

Acesta a confirmat si o scadere a taxei pe corporatii, de la 33% la 28%.

Dupa ce alegatorii din Marea Britanie au votat pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana (Brexit), multe capitale europene au anuntat masuri pentru a atrage angajatii din sectorul financiar britanic si a prelua rolul Londrei de centru financiar global.

Peste 40% din tranzactiile valutare globale se desfasoara la Londra. Politicienii si directorii se lauda ca in City of London se tranzactioneaza mai multi dolari decat in New York si mai multi euro decat in toata Uniunea Europeana.

Alte centre financiare importante ravnesc la pozitia Londrei. Participantii la un sondaj realizat in randul celor 12.000 de membri ai ACI Financial Markets Association, un grup de tranzactionare pentru pietele valutare, sustin ca orasul german Frankfurt ar fi cel mai mare beneficiar in cazul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, urmat de Paris, New York si Dublin.