Un belgian in varsta de 30 de ani a fost retinut vineri si pus sub acuzare pentru "terorism" in cadrul anchetei asupra atacurilor de la Bruxelles, Potrivit presei belgiene, acesta lucra la aeroportul international Zaventem, una dintre tintele atacului din data de 22 martie, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Youssef E.A., cel de al optulea suspect retinut dupa atacurile de la aeroportul din Bruxelles si din statia de metrou Maelbeek, era angajat al uneei firme de restaurari aeriene si avea acces direct la avioane, potrivit presei belgiene.

Parchetul federal belgian a declarat pentru AFP ca nu este in masura sa confirme aceste informatii facute publice de cotidianul flamand Het Nieuwsblad si de publicatiile grupului francofon Sudpresse, si confirmate de surse judiciare, potrivit agentiei de presa Belga.

Youssef E.A., nascut pe 4 august 1985 si de nationalitate belgiana, a fost "lipsit de libertate si pus sub mandat de arestare (inculpat) de catre magistratul examinator pentru participare la un grup terorist, asasinate intr-un context terorist si tentative de asasinat intr-un context terorist, ca autor, coautor sau complice", a anuntat vineri procuratura federala.

Este legat de alti doi suspecti implicati in atacurile din 22 martie, Khalid El Bakraoui, atacatorul de metrou, si Ali E.H.A. (Ali El Haddad Asufi, potrivit presei), care ar fi inchiriat apartamentul din Bruxelles folosit pentru a pregati atacul de la statia Maelbeek, scriu Het Nieuwsblad si Sudpresse.

Anchetatorii au confiscat computerul lui Youssef E.A si au descoperit mesaje transferate dintr-un stick USB apartinand lui Khalid El Bakraoui in care se vorbeste despre zboruri catre Statele Unite, Rusia si Israel, arata publicatiile amintite.

Computerul ar contine, de asemenea, un mesaj care dateaza din octombrie 2015, anuntand ca "unul dintre fratii nostri va lua masuri pe 22 martie 2016".