Copii din China, unii in varsta de sase ani, din satul Atuler din provincia Sichuan trebuie sa urce pe o stanca verticala, folosind scari subrede pentru a ajunge la scoala, scrie The Guardian.

Cel mai periculos drum spre scoala este in ChinaFoto: The Guardian

Autoritatile din sud-vestul Chinei au promis sa vina in ajutorul satului izolat de munte dupa ce au aparut imagini cu infricosatorul traseu pe care sunt fortati elevii sa il parcurga.

Pentru a ajunge la ore, copii cu ghiozdane trebuie sa coboare un versant vertical de 800 de metri, pe scari fragile si agatandu-se de stanci.

Imaginile cu terifianta si potential mortala coborare au devenit virale in China saptamana aceasta dupa ce au fost facute publice de un ziar din Beijing.

Fotografiile au fost facute de Chen Jie, premiat anul acesta la nivel mondial pentru imaginile luate cu exploziile din Tianjin.

Chen a descris momentele in care a vazut pentru prima oara 15 copii de scoala, cu varste intre sase si 15 ani, escaladand versantul.

“Fara indoiala, am fost socat de scena din fata mea”, a spus el, adaugand ca spera ca fotografiile vor ajuta la rezolvarea “dureroasei realitati”.

Api Jiti, liderul comunitatii cu 72 de locuitori a spus ca nu exista suficient spatiu pentru a construi o scoala pe varful muntelui.

Jiti a declarat ca ‘sapte sau opt” sateni au cazut mortal de pe stanca, iar mult mai multi au fost raniti.

Drumul catre scoala este atat de dur incat copii stau la internat si merg acasa sa-si vada familiile doar de doua ori pe luna.