Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite s-a reunit de urgenta joi, in spatele usilor inchise, la cererea Statelor Unite, dupa noile teste cu rachete balistice efectuate de Coreea de Nord, au declarat surse diplomatice, citate de AFP.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnet ferm, la finalul saptamanii trecute, cel mai recent test balistic efectuat de Coreea de Nord, despre care Phenianul a anuntat ca a fost coordonat "de la fata locului" de liderul nord-coreean Kim Jong-Un si a fost un succes. Consiliul de Securitate al ONU a considerat ca testul balistic efectuat sambata trecuta reprezinta "o noua incalcare grava" a rezolutiilor ONU.

Coreea de Sud si analisti americani au anuntat insa ca au dubii privind eficienta manevrei militare: "Testul balistic a fost un succes, fiind coordonat de la fata locului de liderul Kim Jong-Un", a relatat duminica agentia oficiala nord-coreeana KCNA.

Testul balistic efectuat sambata de Coreea de Nord pare sa fi fost un esec, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii. "Racheta a zburat 30 de kilometri si a cazut in mare. Testul pare sa fi esuat", a comunicat institutia.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su Yong, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei AP, ca Administratia de la Phenian este pregatita sa renunte la testele nucleare si balistice daca Statele Unite vor inceta exercitiile militare in regiune.